Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 aprilie 2011

Salata leurda cu parmezan ras

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 legaturi leurda ( usturoi salbatic)
  • 1 legatura ridichii 
  • 1 legatura ceapa verde
  • ulei, sare, piper, otet sau suc de lamaie
  • parmezan sau branza rasa
Se spala leurda in cateva ape. Se indeparteaza excesul de apa prin presare. Frunza se taie marunt (julienne). Se adauga ceapa taiata marunt, ridichiile taiete feliute. De preferat este sa nu curatam de coaja ridichiile pentru a oferii salatei o paleta coloristica cat mai diversificata. Se adauga sarea, piperul , uleiul si sucul de lamaie (sau otet).
Se serveste cu parmezan ras sau branza proaspata rasa pe razatoarea mica, dupa  preferinta.
O excelenta salata de primavara, ideala a fi servita individual sau alaturi de un peste la gratar ori o  friptura de miel!
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu