Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 legaturi leurda ( usturoi salbatic)
- 1 legatura ridichii
- 1 legatura ceapa verde
- ulei, sare, piper, otet sau suc de lamaie
- parmezan sau branza rasa
Se spala
leurda in cateva ape. Se indeparteaza excesul de apa prin presare. Frunza se taie marunt (
julienne). Se adauga ceapa taiata marunt, ridichiile taiete feliute. De preferat este sa nu curatam de coaja ridichiile pentru a oferii salatei o paleta coloristica cat mai diversificata. Se adauga sarea, piperul , uleiul si sucul de lamaie (sau otet).
Se serveste cu parmezan ras sau branza proaspata rasa pe razatoarea mica, dupa preferinta.
O excelenta salata de primavara, ideala a fi servita individual sau alaturi de un peste la gratar ori o friptura de miel!
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu